Prakovský piroh
Tatranský klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a obec Prakovce pripravili na 4. júna 1. ročník súťaže vo varení pirohov – Prakovský piroh.
Súťaže môže každý – profesionál, amatér, študujúci kuchári, cukrári, ktorí majú záujem o tradičnú gastronómiu. Odborná porota výrobok nielen ohodnotí, ale poskytne aj spätnú väzbu a upozorní, ako sa vyhnúť chybám v budúcnosti.
Súťaž je vyhlásená v troch kategóriách – amatérske družstvá (2 – 3 amatéri v družstve), seniori – profesionálni kuchári z hotelových a reštauračných zariadení, juniori – žiaci stredných hotelových a učňovských odborných škôl.
Program:
- h – štart prvých súťažiacich finálového kola Prakovský piroh – varenie na živo,
- h – slávnostné otvorenie
10.30 – 14. 30 h – sprievodné akcie, prezentácie, ukážky – profesionálov
- h – odovzdávanie diplomov
- h – ukončenie súťaže.
Výberové kolo sa bude konať 28. 5. a následne postupujúci budú kontaktovaní a pozvaní do finálového kola, ktoré sa uskutoční 4. júna v Prakovciach.
Prihlášku s fotografiou súťažného jedla a kalkuláciou je potrebné zaslať e-mailom najneskôr do 27. mája 2016 – predseda TK SZKC Miloš Červenka, e-mail : tatranskyklub@outlook.sk, r.stefanik6677@gmail.com
Zanechajte nám komentár